четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Ако морето беше човек, би завидяло на плажа.
Не заради чадърите по него, пазещи от жарката светлина.Не заради капанчета, утоляващи всяка жажда или глад с долнопробни изделия.
НЕ заради хилядите милиони песъчинки, събиращи хилядите истории на плажуващи.
А заради прекрасната гледка...
Заради безкрая...
Заради изгревите, раждащи се от водата и заради залезите, потъващи зад планината.
Ех, да можеше морето да се погледне през очите на пясъка.
И за момент да разбие вълните, да избистри водата, да приветства мидите и да освободи свободата, кървяща от пулсиращите му съдове...
Морски.
С червени платна.
Срещу всичко.
Срещу вятъра.
Срещу простора.
Отвъд мъглата от песъкливи игри.
За да почувстваш поне веднъж, че си част от безкрая.
Макар и единствените красиви миди и морски кончета, до които да се докоснеш, да са тези от плажната ти кърпа...

5 коментара:

hotel Batihan каза...

много хубаво казано и написано, поздрави и до скоро

екскурзия дубай каза...

Съгласна съм, че е хубаво казано и написано. Следя няколко блога, които са ми направили впечатление със смислени постове, но като цяло повечето са тип личен дневник или по-скоро публичен дневник. Лично на мен ми приличат повече на фейсбук отколкото на блог. Тъй, че оценявам когато прочета нещо смислено или нещо което по някакъв начин да ми хареса като това, в интернет пространството и винаги го отбелязвам.

почивки лято 2012 в турция каза...

много хубаво, много ми харесва, имаш интересен стил, продължавай да пишеш и да споделяш тук с всички нас; пожелавам ти много успех, продължавай да пишеш и да споделяш тук с всички нас, много поздрави и до скоро и в очкаване на нови постове

почивка в тайланд каза...

Хм, ако можеше морето да се погледне... Наистина този морски син безкрай като че поглъща всичко, всяка мисъл минаваща през главата ти и остава само тишина и спокойствие. В този ред на мисли - ех ако небето можеше да види себе си - безкраен простор събрал в себе си милиони звезди и галактики... залезите, изгревите... все красиви неща - всяка синева носи в себе си безкрайна красота :)

почивки в чужбина каза...

Поздравления и от мен за страхотната статия и блог, който сте направили.Вижда се че отделяте доста време за него, което е добре пък за нас, че винаги има нова информация.Блоговете определено в последните 2-3 години силно напредват и мисъл, че след още някоя и друга година ще бъдат много потърсени и желани от страници като фейсбук , туитър и тем подобни.Тк все може да си направи блог и да пише и споделя както него го интересува и съответно да се запознава и общува със същите хора.Морето и небето са две безкрайни сини красоти, които гледайки ги така отпускащо ти действат, че не искаш да отлепяш очи от тях.